O LODACH

Zdrowe i pyszne produkty, sezonowość składników i przede wszystkim czysta etykieta. Tylko tyle i aż tyle wystarczy, żeby określić nasze podejście do tworzenia lodów.

Co w środku?

Jesteśmy wielbicielami kawy jakości specialty, dlatego współpracujemy z najlepszymi polskimi palarniami i tworzymy na ich ziarnach takie smaki jak Tonic espresso, cold brew z różnymi dodatkami, kawa macerowana przez 12h, czy affogato, czyli śmietankę z dodatkiem espresso.

Lody na gałki kawowe

Sami prażymy orzechy, bo wiemy jak odpowiedni stopień uprażenia wpływa na smak, a po za tym chcemy mieć pewność co do jakości użytych składników.

Używamy świeżych i sezonowych owoców, dlatego truskawkę zjecie u nas tylko w okolicach maja/czerwca. To oczywiście wymaga od nas dużo większego nakładu pracy, bo musimy znaleźć pyszne owoce lokalnego pochodzenia, następnie je przebrać, umyć, obrać, a często również upiec w naszym ceglanym piecu. Może dlatego nasza pieczona szara reneta potrafi skradać serca!

Sprawdź nasze przykładowe smaki oraz ich składy

Z technologicznego punktu widzenia, stosujemy